Locuirea și urbanismul sustenabil au un rol central în proiectul verde. Milităm pentru comunități sustenabile, care facilitează comunicarea și socializarea, dorim revizuirea normelor de urbanism și construire, remodelarea orașelor și a localităților rurale astfel încât Acasă sa capete un sens comunitar.

Vom impune prin lege respectarea normelor de înălțime și distanță față de alte imobile; obligativitatea ca fiecare localitate sau ansamblu de locuințe să fie dotat cu toate serviciile necesare – grădiniță, școală, magazine, piețe, terenuri de sport, centre culturale și comunitare, biblioteci, spații de agrement (acolo unde terenul disponibil nu permite, o parte din aceste facilități să fie prevăzute la parterul locuințelor).

Încurajăm comunitățile urbane să planteze grădini urbane, mărirea spațiilor verzi în ansamblurile noi de locuințe (peluze cu flori melifere, arbuști, pomi fructiferi și arbori), transformarea blocurilor și clădirilor (de supermarket, altele cu acoperiș plat) în clădiri verzi.

Susținem crearea de piste separate pentru transportul în comun, mai multe piste pentru biciclete, trotuare libere pentru pietoni, accesibilizarea transportului și a tuturor clădirilor pentru persoanele cu dizabilități.

Sustinem dezvoltarea si protejarea ariilor naturale urbane, veritabile umbrele de securitate si combatere a insulelor de căldură din aglomerările urbane.

În viziunea noastră nu exista comunitate sustenabila umană în absența grijii față de animale. Vom fi și în România liderul acțiunilor legale și politice pentru a spori constant bunăstarea tuturor ființelor, deci și a animalelor. Suntem împotriva testelor excesive pe animale. Vrem să reducem semnificativ timpul de transport al animalelor vii. Vom combate ferm traficul cu animale sălbatice.