Partidul Verde Verzii NU susține candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale așa cum susține falsa Alianță AER

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Partidul Verde Verzii NU susține candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale așa cum susține falsa Alianță AER

COMUNICAT

21 februarie 2024

Conducerea Partidului Verde – Verzii, membru al Partidului Verde European, reprezentată de cei doi co-președinții, Rodica Bărbuță și Bogdn Botea, aleși în mod legal la Congresul Extraordinar al PVV din 24 Iunie 2023, comunică următoarele:

În ciuda afirmațiilor ilegal lansate în numele Partidului Verde și a acelei alianțe inexistente juridic, AER, de către fostul co-președinte al PV, Lazăr Marius, demis și exclus din partid încă din Mai 2023, Partidul Verde – Verzii comunică publicului larg că nu va susține candidatura domnului Mircea Geoană la Președinția României.

Domnul Mircea Geoană nu numai că este produsul ”modelului politic” al PSD, dar în calitatea de fost președinte al acestui partidul a contribuit și promovat politicile economice și sociale și practicile de tip mafiot care au adus România la o datorie externă uriașă, a falimentat zeci de mii de firme private, a sărăcit majoritatea populației și a silit milioane de români să ia calea emigrației pentru a-și asigura traiul sau a putea să se afirme profesional. 

Dar, de-a lungul carierei sale politice dl. Geoană s-a dovedit un om slab în fața presiunilor oamenilor puternici, financiar și politici, din țară și din afara ei.  

România are în acest moment nevoie de un președinte puternic care să aibă curajul de a promova politicile economice, sociale și de mediu cerute de crizele cu care ne confruntăm. Ne dorim un președinte care să respecte nu numai apartenența României la marea familie europeană și la NATO, dar și dornic totodată să apere interesele României și ale tuturor românilor, care să fie capabil să reziste presiunilor interne și eterne, să poată negocia acorduri favorabile dezvoltării țării și, mai presus de toate să nu fie șantajabil datorită dosarelor ”conservate” de o camarilă părtinitoare cu puterea și tolerată de justiția din România.

Noi, Verzii, vom susține la Președinție numai un candidat cu un dosar politic, penal și moral curat, capabil să facă față provocărilor și să țină cu hotărâre cârma țării în interesul românilor.

Rodica Bărbuță și Bogdan Botea

Co-președinți ai PVV