Și în 2024 Partidul Verde Verzii va rămâne un partid al românilor

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Și în 2024 Partidul Verde Verzii va rămâne un partid al românilor

2023 – Un an nefast pentru majoritatea românilor

Într-un context internațional marcat de cele două conflicte majore și de efectele schimbărilor climatice, evoluția economică și socială a României poate părea bună doar în ochii teoreticienilor economiști.

Realitatea vieții milioanelor de români care constituie majoritatea ne-privilegiată a populației este una tristă și din ce în ce mai lipsită de speranță într-un mai bine. Asta, dacă rămânem pe cap și anul viitor cu acest guvern de incapabil și nesimțiți, care se gândesc doar la binele lor.

În ultimii doi-trei ani românii normali s-au confruntat cu o creștere abruptă a prețurilor la toate categoriile de produse și servicii și nu-i încălzește cu nimic faptul că în 2023 inflația scăzut la ”doar” 10%, când veniturile lor au crescut nesemnificativ, când creșterea dobânzilor la bănci a însemnat că ratele casei sau facturile curente au devenit o povară aproape insuportabilă pentru bugetul familiei și când au văzut cum vor crește din nou taxele și impozitele din cauza găurii negre din bugetul României.

Pe de altă parte, antreprenorii s-au confruntat și ei cu probleme majore și numărul de companii românești care și-au redus sau suspendat activitatea, dând afară din salariați, sau de companii care au dat faliment a crescut semnificativ. În primele 10 luni ale anului peste 31.000 de mii de companii au fost dizolvate. Deși alte companii au reușit să producă o modestă creștere în economie, dispariția unui număr atât de mare de companii a produs efecte nefaste pe piața financiară și în societate.

Desigur, există ici și colo câteva luminițe care ies în evidență în întunericul care s-a lăsat din nou peste România, de când PNL-ul a renunțat  la propria linie politică și s-a aliat cu PSD. 

Pe noi, Verzii, ne bucură și câteva succese europene ale anului 2023, cum ar fi aprobarea Legii pentru restaurarea naturii, rezoluțiile privind venitul minim și multe altele, sau rezultatul final al COP28 unde, în fine s-a votat reducerea, fie și treptată, a utilizării combustibililor fosili. 

Dar la acest final de an vă spunem sus și tare. Nu ne poate aștepta un viitor mai bun în 2024 și pe mai departe dacă voi, românii nu vă implicați și nu veți ieși să votați în număr cât mai mare. Să votați împotriva corupției, a hoției, imposturii și nepriceperii. Să votați pentru viitor!

Vă așteptăm alături de noi, în număr cât mai mare, ca împreună să fim schimbarea de care avem cu toții nevoie. 

LA MULȚI ANI!