Verzii susțin protestele fermierilor români

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Verzii susțin protestele fermierilor români

Susținem protestele fermierilor români care pur și simplu sunt lăsați să ajungă la sapă de lemn de actualii guvernanți. Este incredibil cu câtă lejeritate tratează Ministerul Agriculturii, în frunte cu ministrul Petre Daea, această criză a cerealelor și această lipsă de perspectivă pe care o au în acest moment agricultorii români.

Marius Lazăr, copreședinte al Partidului Verde (Verzii):

“PSD trebuie să ceară socoteală de urgență lui Frans Timmermans pentru declarația făcută în legătură cu problemele fermierilor români.

„România primește o contribuție care este în relație cu natura agriculturii din țară” – a spus vicepreședintele executiv al Comisiei Europene.

România a primit o sumă foarte mică în raport cu pagubele suferite de fermieri, cca 5%, adică vreo 10 milioane de euro din 200 de milioane pierderi.

Fermierii români sunt abandonați de propriul guvern în fața crizei create de cerealele ieftine din Ucraina.

Ministrul polonez al agriculturii și-a dat demisia pentru că nu a reușit să negocieze mai bine în favoarea propriilor fermieri. Polonia a obținut până acum cca 30 de milioane de euro!!!

”Daea al nostru” și ”Ciucă al nostru” sunt bine merci. Ridică din umeri, în timp ce fermierii români intră în faliment pe capete.

Verzii susțin trei măsuri care trebuie luate urgent:

1. Calcularea riguroasă a pagubelor suferite de fermierii români și acordarea despăgubirilor la timp.

2. Asigurarea trasabilității importurilor.

3. Un echilibru între taxele vamale și concesiile vamale, astfel încât fermierii români să nu mai rămână în magazii cu mii de tone de grâu nevândut.

Orice întârziere pe drumul negocierii directe a sprijinului CORECT pentru fermieri înseamnă un atentat la bunăstarea pământului nostru și la hărnicia agricultorilor români.

Am solicitat Verzilor europeni să susțină în Parlamentul European măsurile corecte de sprijin pentru fermierii români.”