Verzii susțin folosirea canabisului în scop medicinal

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Verzii susțin folosirea canabisului în scop medicinal

Legalizarea folosirii canabisului în scop medicinal reprezintă poate un ultim gest de respect pe care îl poate face statul român față de persoanele cu boli cronice sau aflate în faze terminale.

În sondajul INSCOP comandat de către PV peste 50% (52,5%) dintre români sunt de acord cu folosirea canabisului pe post de calmant, pentru persoanele grav bolnave. Acest procent ar crește semnificativ dacă factorii de decizie din Ministerul sănătății ar prezenta populației care sunt beneficiile utilizării canabisului medicinal la pacienții aflați în faze terminale.

Îngrijirea paliativă în România este extrem de deficitară, iar uneori personalul din spitale mai mult chinuie bolnavii în loc sa le aline suferința. 

Oare câte persoane aflate la sfârșitul vieții mai trebuie să cerșească de la statul român o alinare a durerilor? Oare câți bolnavi ar fi avut o viață mai bună doar prin faptul că li s-ar fi redus din suferință?

Haideți să arătăm respect față de acești oameni aflați în suferință sau la capăt de drum! Haideți să acceptăm că folosirea canabisului în scop medicinal ajută bolnavul!

Partidul Verde – Verzii susține adoptarea urgentă a legii care va da voie folosirii canabisului pe post de calmant medicinal.

Prin vocea copreședinților PV, Marius Lazăr și Lavinia Cosma, am transmis în nenumărate rânduri că folosirea canabisului în scop medicinal este o necesitate și nu un moft.