VERZII PLEDEAZĂ PENTRU ÎNCETAREA RĂZBOIULUI ȘI O PACE DURABILĂ ÎN ÎNTREAGA LUME

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. VERZII PLEDEAZĂ PENTRU ÎNCETAREA RĂZBOIULUI ȘI O PACE DURABILĂ ÎN ÎNTREAGA LUME

Partidul Verde, alături de toate celelalte partide verzi și de grupul parlamentar al Verzilor Europeni (EFA) condamnă cu tărie atacurile oribile și luările de ostatici ale teroriștilor Hamas din Israel, precum și crearea situației umanitare din Gaza.

 Și cheamă toți actorii politici să colaboreze pentru a găsi soluțiile care să ducă la instituirea unei păci durabile în acea zonă. Și în Ucraina. 

”Civilii nu ar trebui niciodată să fie o țintă. Iar civilii palestinieni nu ar trebui să plătească pentru crimele de război ale Hamas. Israel are dreptul să se apere, dar trebuie să facă acest lucru numai în acord cu legile internaționale” a spus miercuri europarlamentarul Jordi Sole, care este coordonatorul negocierilor de la nivelul UE pentru această temă.  

Iar Philippe Lamberts*,  co-președintele verzilor Europeni a declarat:

“Uniunea Europeană trebuie să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziție, lucrând în coordonare cu partenerii internaționali, pentru a provoca o de-escaladare a acestui conflict și o rezoluție orientată spre pace. 

În același timp, civilii palestinieni nu ar trebui să plătească pentru crimele Hamas. Atacurile Hamas nu constituie un motiv pentru care UE să sisteze ajutoarele de dezvoltare sau umanitare pe care le acordă în acea zonă. Utilizarea violenței fără discriminare și terorismul trebuie să înceteze.

Dar nu va fi pace până când atât palestinienii cât și israelienii nu vor fi liberi să trăiască, să vorbească, să circule, să muncească, să iubească așa cum doresc, în siguranță, indiferent de originea sau credința lor.” 

STOP RĂZBOIULUI! ALEGEȚI PACEA!

Pace_NU-război NU_terorismului #Verzii

* https://www.youtube.com/watch?v=6VMaImnaMuw