Verzii atrag atenția că balastierele construite ilegal reprezintă un atentat la sursele de apă potabilă și la biodiversitate

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Verzii atrag atenția că balastierele construite ilegal reprezintă un atentat la sursele de apă potabilă și la biodiversitate

Creșterea explozivă a numărului balastierelor de pe râurile Românie reprezintă un atentat la sursele de apă potabilă și la biodiversitate. Și încă un exemplu că la noi se poate orice.

Mare parte din aceste balastiere sunt ilegale sau nu respectă legile și contractele. Dovadă, amenzile de zeci de milioane pe care le plătesc an de an ”întreprinzătorii” din domeniu.

Dar cea mai mare problemă pe care o are România este că nu există o lege clară care să apere viața râurilor și a viețuitoarelor din râuri de avântul acestui tip de afaceri.

Și nici dreptul comunităților la apa din râuri, fântâni și din pânza freatică, și așa amenințată de seceta prelungită.

#NoiVerzii cerem autorităților să întreprindă urgent controale la toate balastierele și stațiile de sortare agregate din România și să ia măsuri drastice acolo unde găsesc nereguli.

Susținem ca toate balastierele ilegale să fie desființate și cei care le-au operat obligați să refacă mediul distrus pe banii lor. 

Susținem ca toate balastierele și stațiile de sortare agregate legale să fie controlate periodic, iar pe drumurile ce deservesc aceste balastiere să fie instalate cântare pentru a nu mai permite camioanelor supraîncărcate să distrugă drumurile.

Suntem 100% un partid Verde ce va apăra mediul și respectarea legii.

#NePasa #VerdePentruRomania