Suntem în punctul în care traficul de deșeuri ilegale riscă să depășească traficul de droguri!

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Suntem în punctul în care traficul de deșeuri ilegale riscă să depășească traficul de droguri!

Marius Lazăr, copreședinte Partidul Verde – Verzii:

“Suntem în punctul în care traficul de deșeuri ilegale riscă să depășească traficul de droguri!

Zecile de dosare penale pe rol pentru importurile ilegale de deșeuri sunt mult prea puține în raport cu explozia infracțiunilor. România devine Groapa de Gunoi a Europei pentru că statul român nu reușește să prindă miile de infractori în domeniu.

Românii spun în proporție uriașă, 80,1%, și în sondajul comandat de Partidul Verde, că România este groapa de gunoi a Europei, dar pentru decidenți pare că nu contează acest lucru.

Rețelele infracționale își fac de cap în România. Miliarde de euro câștigă mafia deșeurilor ilegale în Europa și statul român pare căzut pradă neputinței. Asta dacă nu cumva e complice…

Noi, Verzii considerăm că o soluție este creșterea prețurilor la neutralizarea deșeurilor, măcar la nivelul mediei europene. De ce în România neutralizarea unei tone de deșeuri este 40-50 de euro, iar la nivelul UE prețurile variază între 170 și 500 de euro??!! Până când?

De ce nu ni se spune întreg adevărul despre cantitățile uriașe de deșeuri periculoase, bombă de mediu pentru România? De ce tace președintele, premierul, CSAT-ul?

Modificarea legislatiei nu mai poate întârzia pentru a opri contaminarea ireversibilă a României! 

Vrem în Schengen, clar! Să nu uităm însă că dacă nu punem stop acum traficului ilegal de deșeuri care asfixiază România, controlul asupra acestuia va fi și mai greu de controlat după intrarea in Schengen!”