Scrisoare deschisă a Partidului Verde (Verzii) pentru susținerea adoptării Legii Restaurării Naturii la nivel UE

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Scrisoare deschisă a Partidului Verde (Verzii) pentru susținerea adoptării Legii Restaurării Naturii la nivel UE

SCRISOARE DESCHISĂ A PARTIDULUI VERDE – VERZII

Stimate europarlamentar,

Natura constituie fundamentul economiei și supraviețuirii noastre. Iar noi, gândindu-ne la viitor suntem îngrijorați, deoarece natura din Europa și din România e în stare proastă. Pentru a avea o șansă în lupta cu schimbările climatice și pentru a face față dezastrelor naturale provocate de aceste schimbări, trebuie să readucem natura în stare bună.

Miercuri, pe 12 Iulie, soarta noastră, a copiilor și nepoților noștri și viitorul tuturor pe această planetă va fi în mâinile tale. Vei fi chemat din nou să votezi Legea Restaurării Naturii. 

Dacă vei alege să votezi împotrivă, pentru a păstrarea acelui statu-quo care înseamnă distrugerea sălbatică și exploatarea iresponsabilă a naturii, de care beneficiază o mână de oameni lacomi, vei alege un viitor sumbru, care înseamnă moartea a zeci de milioane de oameni. Și nu uita: nu se pot face afaceri pe un Pământ arid și nu poți mânca bani!

Dacă vei alege să votezi pentru această lege, înseamnă că vom mai avea o șansă să reparăm ce am stricat și să avem speranță în viitor, pentru toți oamenii.

Chiar dacă legea nu este cea mai bună posibil, e nevoie urgent de o astfel de lege. Am amânat deja prea mult și schimbările climatice se accelerează. Nu mai avem timp!

Pentru a echilibra planeta trebuie să:

1. restaurăm natura și biodiversitatea în Europa

2. să ne protejăm de impactul secetei , inundațiilor și focurilor din păduri cauzate de schimbările climatice

3. să asigurăm producția de hrană pentru Europa.

4. să protejăm capacitatea râurilor, a zonelor umede de a ne oferi apă potabilă și pe cea a mărilor de a produce în mod sustenabil hrană și de a curăța aerul.

Depindem de toate serviciile pe care ni la furnizează natura și, dacă vrem să supraviețuim avem și datoria de a-i restaura capacitatea de a ni le oferi.

Te rugăm să-ți faci datoria de a susține acel Green Deal propus și votat de președintele Comisiei Europene și miniștrii țărilor europene.

Deoarece fără natură, nu vom avea nici un viitor.

Noi, Verzii, te îndemnăm să susții Legea Restaurării Naturii.

Te rugăm, votează cu înțelepciune pentru viitor, nu pentru dispariția noastră.

11 Iulie 2023

BIROUL PERMANENT NATIONAL AL

PARTIDULUI VERDE – VERZII