Protecția egală a tuturor femeilor împotriva violenței de gen este o necesitate pentru ca întreaga societate să fie mai sănătoasă

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Protecția egală a tuturor femeilor împotriva violenței de gen este o necesitate pentru ca întreaga societate să fie mai sănătoasă

LA UN PAS DE PROTECȚIA EGALĂ A TUTUROR FEMEILOR ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI DE GEN

Iată ce veste bună am primit de la partenerii noștri europeni:

”Suntem emoționați și bucuroși să vă spunem că am făcut istorie! 

Prin scrisorile și semnăturile voastre, voi și mii de alți cetățeni ați condus Uniunea Europeană pentru a deveni mai feministă decât oricând. Presiunea noastră de a introduce o directivă împotriva violenței bazate pe gen în UE a dat în sfârșit roade. 

Astăzi, Comisia FEMM a votat în favoarea Directivei privind violența de gen! 

Întrucât suntem doar la un pas de introducerea protecției egale pentru femei împotriva tuturor formelor de violență bazată pe gen în UE, rămânem pe baricade. 

În timp ce directiva a fost susținută în ansamblu de statele membre UE, unele state au respins prevederea privind violul. 

Ce înseamnă acest lucru? 

Că sexul fără consimțământ nu va fi clasificat drept viol în întreaga UE. 

Dar cu toții știm că acolo unde nu există consimțământ, există viol. Asta ar trebui să fie clar. 

Și în timp ce așteptăm poziția Parlamentului European în iulie, vom continua să facem presiuni asupra liderilor naționali care se opun protejării femeilor de viol! 

Prin urmare, avem nevoie de tine, de voi din nou. Vă rugăm să semnați petiția noastră care își propune să facă presiuni asupra tuturor statelor care încă nu au ratificat Convenția de la Istanbul. Echipa Tilt!”

https://www.tilt.green/istanbulconvention?  

Noi Verzii, vă îndemnăm pe toți să semnați această petiție, pentru a construi o societate inclusivă și bazată cu adevărat pe egalitatea de tratament și pentru acel >50% din totalul populației reprezentat de femei.