POLITICI PENTRU TOȚI OAMENII, NU DOAR PENTRU ”ELITE”

  1. Acasă
  2. Toate
  3. POLITICI PENTRU TOȚI OAMENII, NU DOAR PENTRU ”ELITE”

Asistăm cu toții, cu inima strânsă, la tragedia unui alt război în care, mii de oameni nevinovați sunt uciși, răniți, răpiți. În timp ce adevărații vinovați stau probabil confortabil la adăpost.

Cine sunt aceștia? Lideri ai statelor care vor să se continue ”războiul sfânt” împotriva statului Israel, dar cu mâna altcuiva; producătorii și negustorii de arme și echipamente care-și freacă mâinile cu satisfacție ori de câte ori izbucnește câte un conflict undeva pe glob – ba au și grijă să ațâțe taberele ori de câte ori pot și, nu în ultimul rând, liderii grupării teroriste Hamas care, în loc să folosească fondurile primite pentru a ajuta locuitorii din Gaza, le-au folosit ca să cumpere arme.

Jurnaliștii spun despre Gaza că este zona cea mai dens populată și mai săracă de pe glob. Acei oameni aveau cu adevărat nevoie de ajutor. Ceea ce au primit în schimb sunt bombe și moarte. Pentru că așa au decis liderii lor. Și alții. 

Niciun război nu e sfânt atâta timp cât duce la moartea oamenilor nevinovați!

Uitându-mă la propria țară, gândindu-mă la milioanele de oameni care trăiesc în condiții mizere, cu venituri sub limita sărăciei și imaginându-mi presiunea pe care o vor exercita în curând alte milioane de oameni care vor fugi din propriile țări din cauza schimbărilor climatice, nu pot să nu mă întreb: Ce fac guvernanții noștri? Cum pregătesc țțara pentru viitor?

Nu o pregătesc defel. Adoptă politici care adâncesc sărăcia, în loc să o reducă. Politici care amenință dezvoltarea economică a țării. 

Dar care sunt în favoarea ”elitei” îmbogățite pe spinarea celor mulți și săraci. Pentru că sărăcia le asigură statutul, la fel cum războiul asigură statutul liderilor extremiști.

Noi, Verzii, pledăm pentru politici care să aibă în centru oamenii și drepturile fundamentale ale oamenilor – dreptul la pace și siguranță, la o locuire și un venit decent, dreptul la sănătate, la educație, la un mediu curat, acces la cultură și dreptul de a avea un cuvânt de spus în formularea și aplicarea politicilor și legilor.

Dacă vreți să trăiți într-o țară sigură, sănătoasă și justă, veniți alături de noi, de Partidul Verde, partid membru al Verzilor Europeni (EGP).

Rodica Bărbuță, co-președinte al Partidului Verde – Verzii

#RomâniaSănătoasă #JustițieSocială #Pace #Verzii

It is correct that we protest against any threat of politic and economy to the natural habitats and environments. But I want to warn all that the processes are happening in the Earth, which are much more powerful and which will overweight every our effort to repair particular local anr regional problems. We cannot protect rivers if we don’t protect atmosphere. But that means not only stop the human influences, but also work against these planetary responses directly.

The most critical planet response that the many scientific and environmental organizations neglect, and which will far stronger influence to the atmospheric greenhouse power as they suppose and predict, are big emissions of the methane gas from Arctic territories.