Partidul Verde(Verzii) participă la Congresul Extraordinar EGP – Viena 2-3 Iunie cu o delegație formată din 3 membrii BPN

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Partidul Verde(Verzii) participă la Congresul Extraordinar EGP – Viena 2-3 Iunie cu o delegație formată din 3 membrii BPN

O delegație formată din trei membri ai Biroului Permanent Național (BPN) va participa la Congresul Extraordinar al Partidului Verde European (EGP), care va avea loc la Viena, în perioada 2-3 Iunie.

Familia Verzilor Europeni se adună, cu un an înainte de alegerile europarlamentare din 2024 pentru a dezbate și stabili împreună răspunsurile pe care le pot oferi partidele verzi la multiplele crize cu care se confruntă Europa și întreaga lume.

Și pentru a stabili un traseu clar prin care se pot atinge obiectivele comune – justiția socială și climatică, o mai bună integrare a tuturor statelor și categoriilor sociale și o democrație mai inclusivă care să dea un răspuns ferm forțelor autocratice și extremiste care încearcă să divizeze societatea.

De asemenea, partidele verzi europene vor dezbate soluțiile care să ducă la o lărgire a familiei verzi, pentru a se putea angaja în bătăliile dificile care duc la rezolvarea unor probleme cheie, cum este asigurarea securității energetice din surse regenerabile pentru toți cetățenii Europei.

Comitetul EGP a fost informat de BPN despre deciziile luate statutar de Consiliul Național și BPN prin care Marius Lazăr și Lavinia Cosma au fost demiși și apoi excluși din Partidul Verde.

Biroul de presă al Partidului Verde