Partidul Verde (Verzii) solicita Guvernului să ia măsuri urgente împotriva samsarilor de animale!

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Partidul Verde (Verzii) solicita Guvernului să ia măsuri urgente împotriva samsarilor de animale!
Partidul Verde (Verzii) este alături de ONG-urile pentru protecția animalelor și de iubitorii de animale care au sesizat apariția samsarilor de animale în Delta Dunării, care prind caii liberi din Deltă, îi schingiuiesc și apoi îi transporta spre abatoare. Este un masacru ce fac acești samsari, ei trebuie opriți și pedepsiți acum când nu este prea târziu.
Ministerul Agriculturii este obligat să ia atitudine și să blocheze cu ajutorul poliției aceste transporturi de animale vii sustrase din mediul lor natural. Caii liberi din Deltă reprezintă deja un brand pentru România, o mândrie națională ce nu trebuie distrusă de cei care speră să se îmbogățească rapid.
În vară acestui an zeci de mii de crescători de animale au căzut pradă acestor samsari, care au profitat de secetă, de lipsa furajelor și au cumpărat pe prețuri derizorii zeci de mii de animale pe care le-au dus la abatoare, de cele mai multe ori în condiții insalubre.
Ca Verzi, membrii ai European Greens, ne preocupă protecția animalelor și vom lua atitudine în stradă dacă va fi nevoie. Necuvântătoarele au nevoie de o voce, au nevoie să fie respectate.
Susținem o lege care să interzică vânzarea animalelor vii către samsari, o lege care să combată acest comerț ilegal cu animale, care de cele mai multe ori este trecut cu vedere de către autoritățile române.