Partidul Verde Verzii solicită Guvernului României să stopeze subvențiile acordate partidelor parlamentare

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Partidul Verde Verzii solicită Guvernului României să stopeze subvențiile acordate partidelor parlamentare

Pentru români taxe mărite și criză, pentru partidele parlamentare răsfăț cu banii primiți din subvenția de la stat.
Opriți subvențiile primite de la stat de către partidele din Parlament!

Bugetul țării e în criză iar guvernul mărește taxele și le care tuturor să strângă cureaua, ca să nu pierdem fondurile europene.
Dar a uitat de un capitol de buget – fondurile imense pe care le primesc partidele parlamentare de la buget.

Este timpul ca și aceste partide mufate la subvenții să strângă cureaua și să renunțe la ele.

Partidele parlamentare din România au primit în 2022 o subvenție totală de aproximativ 258 de milioane de lei, echivalentul a 52 de milioane de euro sumă reprezintă un record absolut al subvenției încasate de partidele politice din Parlament. Din aceasta suma, PSD a încasat 19.9 milioane euro, PNL 16.9 milioane euro, restul la celelalte partide din Parlament doar în 2022.

Din 2020 până în prezent aceste partide parlamentare au incasat peste 100 milioane euro, bani care sunt strânși în visteria acestor partide iar o parte din acești bani sunt cheltuiti pe contracte cu mass-media pentru promovare și întreținere imagine pozitivă.

Pe langa banii de la buget, evenimentele recente, și nu numai, ne arată că mai toți politicienii din partidele aflate la putere sunt corupți și se înfruptă oricum indirect din buget, încasând sume uriașe ca mită, ca să aloce contracte cu statul către diferitele firme ”prietene”.

Să facă bine partidele să se susțină din fonduri proprii, cotizații de la membri și donații și să nu mai atenteze la bugetul statului care și așa nu ajunge pentru cheltuielile curente.

Să ne demonstreze că le pasă și că nu sunt toți corupți!
Acești politicieni de la putere au obraznicia să ceară populației și întreprinzătorilor privați să plătească taxe cât mai mari ca partidele lor sa se lafaie cu bugete exorbitante și politicienii să ducă o viață de huzur în Parlament.

Partidul Verde cere Guvernului ca printr-o altă Ordonanța de Urgență să modifice Legea 334/2006 și să anuleze finanțarea partidelor politice de la buget începând cu luna octombrie 2023 pentru ca acești bani să poată fi folositi pentru acoperirea găurilor din buget.

Cerem partidelor parlamentare, în special PSD și PNL, să returneze toate fondurile primite de la buget ca subvenție și rămase în visteria lor așa cum sunt auditate la Autoritatea Electorala Permanenta.

Aceste fonduri folosite de partide în interese de grup pot ajuta mult la salvarea bugetului pe care PSD și PNL clameaza că vor să-l construiască.

#Verzii
#FaraPrivilegiati