Neîncrederea în promisiunile guvernanților și profunda inechitate socială creată de PSD-PNL scoate oamenii în stradă

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Neîncrederea în promisiunile guvernanților și profunda inechitate socială creată de PSD-PNL scoate oamenii în stradă

De cinci zile transportatorii și fermierii, cărora le-a ajuns cuțitul la os, blochează șoselele și drumurile din aproape întreaga țară.
Începută ca o mișcare spontană, protestatarii s-au organizat și au venit în fața guvernanților cu o listă de 40 de revendicări.

Premierul Marcel Ciolacu în loc să programeze discuții serioase cu toate ministerele și instituțiile care pot veni cu soluții la aceste revendicări, încearcă o eschivare și o fentare în a soluționa problemele pe care le sesizează transportatorii și fermierii.

Scumpirea exagerată a RCA-urilor se datorează în principal celor din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), o instituție care ar trebui reformată din temelie prin scoaterea în principal a politicului din ea.

Suprataxarea făcută de guvern în anul 2024 i-a adus pe mulți transportatori și fermieri la sapă de lemn. Acest Guvern nu a știut decât să crească continuu impozitele și taxele, să introducă taxe noi și să se împrumute accelerat, împovărând datoria externă, cu alte cuvinte sunt hoții viitorului României.

Integrarea în Schengen pe cale terestră este primordială. Lauda Guvernului ca au obținut un succes prin încheierea acordului Schengen doar pe cale aeriană, de fapt este praf în ochii transportatorilor și fermierilor pe care nu îi ajută în niciun fel, situația de blocaj la graniță rămânând în continuare o problemă majoră.

Fermierii și transportatorii nu mai au încredere în promisiunile acestui guvern și, în general, ale politicienilor din coaliția toxică PSD-PNL și acesta este motivul principal pentru care rămân în stradă.

Protestul oamenilor: angajați din toate sectoarele economiei, sănătate, întreprinzători de tot felul, oameni de afaceri, este rezultatul guvernărilor proaste din ultimii 33 de ani, dar mai ales a Guvernului Ciolacu care a agravat problemele economice si sociale.

În primul rând pentru că au distrus economia țării, prin măsurile antieconomice care afectează atât antreprenorii români, angajații cât și întreaga populație.

În al doilea rând pentru că, atunci când elaborează legi sau reglementări nu respectă cu adevărat democrația și doar mimează că se consultă cu instituțiile și actorii sociali afectați.

În al treilea rând pentru că au creat o societate profund inechitabilă, cu nenumărați ”speciali”, angajați cu salarii nerușinate, tăietori de frunză la câini plătiți să încurce lucrurile, pensionari speciali și abonați la contractele cu statul care sifonează bugetul de mult prea mult timp.

Datoria externă a României care a tot crescut și gaura de la buget sunt o dovadă a nepriceperii acestor guvernanți și a politicienilor din cele două partide.

Suntem în ceasul al 12-lea. Dacă la negocierile din săptămâna care vine, nu veți găsi soluțiile care să rezolve revendicările protestatarilor și să le permită românilor să-și câștige existența în această țară noi, Verzii, vă spunem clar.

DEMISIA! Ați dus de râpă economia țării, ați îndatorat generațiile viitoare, ați fost complici la distrugerea pădurilor și râurilor României și ați produs cea mai mare emigrație din lume în situație de pace. Voi, cei din PSD/PNL. DESTUL!