Manifest Congresul Partidului Verde (Verzii) – 24 iunie 2023

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Manifest Congresul Partidului Verde (Verzii) – 24 iunie 2023

 

MANIFEST

Congresul Extraordinar al Partidului Verde – VERZII 

24 Iunie 2023

Pentru noi, Verzii, anul 2024 este un an decisiv, atât la nivel european, cât și național.

În 2024 trebuie să ajungem într-o poziție cât mai puternică – în Parlamentul European în Parlamentul României și în cât mai multe primării din țară.

Pentru că Pământul și Natura nu ne mai dau mult timp ca să reparăm ce-am distrus.

În doar câțiva ani, orice vom face va fi prea târziu!

E timpul pentru Tranziția verde!

Dar forțele politice neo-liberale și acea clasă de super-bogați ai lumii, care vor să apere modelul de capitalism-colonialist de care au profitat până acum se împotrivesc cu toată forța schimbărilor necesare. Uitați-vă ce se întâmplă cu Legea Regenerării Naturii!

Din cauza lor, a industriei nesustenabile și a stilului de viață bazat pe consumerism pe care îl promovează de zeci de ani se distrug în mod accelerat pădurile, apa și aerul au ajuns extrem de poluate, oceanele și mările se sufocă în milioane de tone de gunoaie, temperatura a crescut alarmant, se topesc ghețarii, mor coloniile de corali și dispar milioane de alte specii de viețuitoare, esențiale pentru supraviețuirea vieții pe Pământ.

La nivel european peste 400.000 de oameni mor anual din cauza poluării. În România 1 deces din 5 este cauzat de poluare, iar sănătatea tuturor copiilor este grav afectată.

Economiile Europei s-au dezvoltat pe baza exploatării țărilor mai sărace ale lumii și a propriilor cetățeni. În timp ce un pumn de oameni s-au îmbogățit, majoritatea populației a sărăcit. Acest capitalism-colonialist a demonstrat că nu funcționează pentru noi, cei care formăm majoritatea cetățenilor.

Rezultatul acțiunilor politicienilor corupți??

Suntem în plină criză de mediu, energetică, de securitate și umanitară.

DESTUL! E timpul să schimbăm modelul social și regulile jocului. E timpul pentru Justiție Socială!

Nu mai putem accepta ca banii noștri și cei ai comunității europene să fie folosiți pentru a alimenta consumul iresponsabil de resurse naturale, energia bazată pe combustibilii fosili, industrii care poluează și războiul lui Putin.

Acum este momentul ca noi, Verzii, să acționăm, hotărât și fără întârziere.

Acum este momentul să facem tranziția către o economie sustenabilă, către producția de energie regenerabilă, către o societate mai echitabilă, justă și inclusivă. Și totodată să protejăm natura care ne susține.

Putem realiza acest deziderat doar devenind o voce puternică în toate instituțiile de decizie.

Trebuie să câștigăm alegerile, în primul rând cele europarlamentare.

Trebuie să devenim cel puțin al doilea grup ca putere, dacă nu primul, în Parlamentul European.

În România avem misiunea de a ne promova aleșii în Parlament și în cât mai multe primării de orașe și comune.

Trebuie să ne luptăm cu toate forțele și cu curaj ca să scăpăm de impostorii și corupții care au condus până acum România spre distrugere și umilire.

Pentru a reuși trebuie să lucrăm împreună, să fim o echipă puternică și hotărâtă.

Vocea tinerilor este importantă întrucât ei reprezintă viitorul nostru și al țării. Trebuie să le ascultăm vocea și să-i implicăm în acțiune.

Trebuie să-i convingem pe acei cetățeni și specialiști care până acum au stat deoparte, scârbiți de realitatea politicii românești să vină alături de noi.

Trebuie să ne aliem cu toate forțele civice care deja luptă pentru mediu și pentru cei vulnerabili. Trebuie să ne aliem cu sindicatele și patronatele, pentru a da forță unui dialog social real, nu mimat.

Putem sa împlinim toate aceste deziderate doar împreună, cu curaj și determinare.

  • E timpul nostru, al VERZILOR, și împreună putem reuși!