Guvernul actual ignoră viitorul

  1. Acasă
  2. Toate
  3. Guvernul actual ignoră viitorul

Viitorul oricărei economii se bazează pe forța de muncă a tinerei generații. 

Dar actuala coaliție și guvernul care o reprezintă, la fel ca și cele dinainte, demonstrează că nu le pasă de copii și tineri.

România are la ora actuală peste 1,4 milioane de copii care trăiesc în familii sărace și sunt expuși excluziunii sociale. Sănătatea acestora este de asemenea precară.

Miile de copii din instituțiile sociale trăiesc în condiții deplorabile, sunt de multe ori maltratați, fiind lipsiți de apărare și ajung ținta predilectă a traficanților de persoane.

Cazurile de dependențe, suicid și boli mentale în rândul acestor copii și, în general al tinerilor sunt în creștere.

Programul adoptat în 2019 la nivelul UE, ”Garanția europeană pentru copii”, menit să asigure accesul tuturor copiilor, mai ales al celor din categoriile defavorizate la o locuință decentă, la hrană corespunzătoare și la o educație de calitate încă nu a fost pus în aplicare în România. Asta deoarece Ministerul Familiei, încă nu a depus Planurile de Acțiune pentru implementarea acestui program, deși termenul limită a fost 15 Martie 2022. Dar ce contează pentru acest guvern că suferințele copiilor s-au prelungit cu încă un an și jumătate? Lor, ce le pasă?

Să mai pomenim de finanțarea necorespunzătoare a sistemului de educație, deoarece alocarea acelui 6% din PIB prevăzut în Legea din 2011, a fost prorogată de peste 12 ani?

Să amintim că implementarea unui sistem dual eficient de pregătire profesională a fost și ea amânată ani de zile? Sau că la implementarea programului Garanția pentru tineret, inițiat în 2013, România s-a plasat pe locul codaș între țările UE?

Nouă, Verzilor, ne pasă de viitorul României și cerem Ministerului Familiei și Guvernului să deblocheze de urgență Programul Garanția pentru copii!