Demisia Alexandru Rafila!

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Demisia Alexandru Rafila!

Alocația de hrană pentru pacienții din spitale este o bătaie de joc, iar mâncarea servită în baza acestei alocații este, adesea, un risc suplimentar pentru sănătatea pacienților.

Degeaba cuantumul a fost crescut la 22 RON pe zi, în urmă cu un an de zile, dacă inflația a ros puternic această sumă, de altfel foarte mică.

Cerem public DEMISIA MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII Alexandru Rafila și pentru declarația nesimțită de la Prima Tv și pentru incapacitatea de a genera un 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹 de monitorizare a infecțiilor nosocomiale din spitale.

Ministrul Rafila ne-a spus la TV, picior peste picior, că modul de prezentare a mâncării în farfuria pacientului este deficitar în spitale, nu neapărat suma alocată pentru hrană.

Domnule Rafila, înainte de preocuparea pentru modul de feliere al parizerului sau al pâinii în casolete ar fi trebuit să fiți preocupat de actualizarea acestei alocații ținând cont de rata mare a inflației.

7 LEI, în medie, pentru o masă în spitale pentru bolnavi este o etichetă a neputinței și incompetenței celor care conduc sistemul de sănătate publică.

Verzii cer creșterea cu minim 50% a alocațiilor de hrană pentru bolnavii din spitale și controale riguroase asupra modului în care se respectă contractele de livrare a mâncării în spitale.”