Delta Dunării trebuie protejată și de pseudo politicienii români.

  1. Acasă
  2. Știri
  3. Delta Dunării trebuie protejată și de pseudo politicienii români.

Delta noastră cea din toate zilele trebuie protejată mai nou și de pseudo politicienii români care au devenit experți peste noapte în hidrologie.

Anunțul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, privind adâncirea canalului Bîstroe de către Ucraina a trezit spiritul de protejare a naturii la mulți politicieni care până atunci nici nu știau bine unde se situează pe hartă Delta Dunării.

De la live feibucistul de serviciu, George Simion, șeful AUR, care a plecat cu barca pe Dunăre ca să ne prezinte el cum stau lucrurile, la senatoarea, Diana Șoșoacă, apropiată Rusiei și până la liderul PSD, Marcel Ciolacu, care se arată un mare iubitor de natură, toți au neglijat până acum problemele Deltei Dunării. Acest spirit de protejare al deltei s-a declanșat pentru a mai ciupi niște capital politic și nicidecum pentru a proteja cu adevărat ecosistemul din deltă.

Pentru noi, verzii, Delta Dunării a fost mereu un subiect deschis și am arătat de fiecare dată care sunt problemele reale ale acesteia:

➡️Poluarea excesivă;

➡️Construcțiile ilegale;

➡️Antropizarea masivă;

➡️Transporturile iraționale cu bărci și vapoare pe toate canalele deltei;

➡️Braconajul care periclitează unele specii;

➡️Apariția unor specii invazive;

➡️Turismul agresiv făcut în zonele strict protejate;

➡️Reducerea locuitorilor din deltă;

➡️Acoperișurile de azbociment care se găsesc pe sute de clădiri din deltă și care pot provoca apariția cancerului.

Adâncirea canalului Bîstroe trebuie monitorizată de specialiști, iar în acest sens așteptăm raportul experților Uniunii Europene.

Vom lua atitudine de fiecare dată când mediul va fi afectat.

Este important ca delta sa fie protejată, dar acest lucru trebuie să se facă corect de către specialiști. În plin război și amenințării continue ale Rusiei trebuie să rămânem uniți!