Comunicat Partidul Verde (Verzii) în ceea ce privește conducerea partidului

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Comunicat Partidul Verde (Verzii) în ceea ce privește conducerea partidului

COMUNICAT

Acum două zile, cei doi foști co-președinți, Marius Lazăr și Cosma Lavinia au postat pe pagina lor falsă de Facebook, o fotografie și o postare în care afirmă că tribunalul le-a dat dreptate și că tot ei sunt co-președinții Partidului Verde.

În fapt cei doi au obținut doar o altă amânare a inevitabilului, afirmând în fața  judecătorilor Curții de Apel că procedura de înscriere a documentelor Consiliului Național din 20 Mai 2023, în cadrul căreia cei doi au fost demiși în funcție, era o procedură contencioasă, deoarece faptul că au fost demiși înainte de a-și termina mandatul de 4 ani înseamnă o modificare a statutului partidului. Mergând pe această logică, au afirmat de asemenea că prima pronunțare este nulă, deoarece nu a participat și un procuror în sala de judecată, așa cum se procedează în cazul unei proceduri contencioase.

Este evident o interpretare forțată, din mai multe puncte de vedere, pe care instanța în care s-a judecat pe fond dosarul a respins-o deja, pronunțându-se pentru înregistrarea actelor CN.

Iar afirmația că nu a fost un procuror în sală este falsă. Procurorul era prezent în sală, având alte procese înaintea acestuia, dar atunci când s-a ajuns la cauza noastră, a afirmat că nu este nevoie de prezența lui, fiind vorba de o procedură necontencioasă. 

Urmare a pronunțării din 15 Mai, dosarul CN se va rejudeca la instanța de fond, hotărârile adoptate prin vot în acest for fiind valabile până la eventuala anulare sau menținute la rejudecare. Orice altă interpretare cu privire la situația celor doi foști copreședinți nu are legătură cu realitatea și situația de fapt juridică. Nu se poate lua în considerare congresul ilegal din 27.05.2023 de la Bușteni întrucât acesta a fost anulat definitv în instanță, iar așa-zisul congres in 09.12.2023 organizat de foștii copreședinți Lazăr și Cosma a fost înregistrat doar în baza declarației pe propria răspundere a celor doi și nu ca urmare a unei hotărâri de instanță, acest dosar fiind acum contestat de către Partidul Verde pentru anulare

Menționăm și că fotografia ”victorioasă” a fost făcută de cei doi înaintea pronunțării judecătorilor Curții de apel și înaintea intrării în sala de judecată pentru procesul privind Congresul din 24 Iunie, a cărui înregistrare a fost din nou amânată până după soluționarea înregistrării actelor Consiliului Național..

 

Conducerea actuală a Partidului Verde (Verzii) este asigurată de copreședinții Bogdan Botea și Rodica Bărbuță, aleși la Congresul din 24.06.2023, congres care se află în procedura de validare la Tribunalul București.

 

Cei doi, Lazăr și Cosma nu fac altceva decât să-și bată joc de deciziile luate de membrii Partidului Verde în cadrul Consiliului Național din 20 Mai și al Congresului extraordinar din 24 Iunie 2023, prelungind artificial situația în care mai pot să afirme față de terți că ei sunt co-președinții partidului. Faptul că încă se servesc de ”mărturia” unui personaj penal, ca Sorin Zvârcolescu, exclus din partid chiar la inițiativa lor, este grăitor. 

Este evident că pentru cei doi nu contează faptul că prin acțiunile lor destabilizează Partidul Verde, răpindu-i șansa de a participa cu toate forțele în alegerile din acest an. 

Noi vom persevera în a obține dreptatea și sperăm că veți rămâne cu toții alături de Partidul Verde și de misiunea importantă pe care o avem, aceea de a promova în primul rând drepturile tuturor oamenilor și de a proteja natura.

Asigurăm candidații Partidului Verde Verzii de tot sprijinul nostru la alegerile locale din 9 iunie 2024 și le urăm succes în aceste alegeri.

Bogdan Botea Co-președinte 

Rodica Bărbuță Co-președinte

Silviu Dumitru Secretar general