Comunicat de presă – Partidul Verde Verzii – deschidere spre alianțe cu partide din sfera doctrinei verzi

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Comunicat de presă – Partidul Verde Verzii – deschidere spre alianțe cu partide din sfera doctrinei verzi

COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul Permanent Național al Partidului Verde–Verzii (PVV), singurul partid din România membru de drept al Verzilor Europeni, comunică următoarele:

          După participarea la cel de al 38-lea Congres al Partidului Verde European, cu un nou avânt și hotărârea de a aduce reprezentații verzilor în Parlamentul European, în administrații locale și Parlament în alegerile din 2024, reprezentanții Partidului Verde au luat decizia de a se alia cu forțele civice și partidele progresiste aflate în opoziție care promovează o politică de mediu și socială similară cu a Partidului Verde.

          În acest sens, avem în vedere și Partidul Ecologist Român dar așteptăm Congresul acestui partid din 9 decembrie 2023, pentru a putea începe discuțiile despre colaborare și o posibilă alianță electorală cu conducerea care va fi aleasă la acest congres.

          Această alianță electorală a mișcărilor și partidelor de orientare verde-ecologistă se va construi treptat, prin negociere și colaborare, putând deveni oficială în perioada desemnată dinaintea alegerilor.

           După recenta decizie a tribunalului care a recunoscut conducerea PVV aleasă la Congresul din 24 iunie 2023, în frunte cu cei doi co-președinți Rodica Bărbuță și Bogdan Botea, Partidul Verde-Verzii va intra într-o perioadă de armonizare a relațiilor interne și de consolidare a organizațiilor pentru a putea reveni, omogen și mai puternic, în competiția pentru alegerile din 2024.

          Singurele persoane care pot transmite comunicate publice în numele PVV sunt cei doi co-președinți aleși, Rodica Bărbuță și Bogdan Botea, precum și secretarul general, Silviu Dumitru, în numele Biroului Permanent Național.

          De asemenea, singura structură de conducere care poate lua decizii, în afara Conferinței Naționale și a Congresului, este Biroul Permanent Național ales la Congresul Extraordinar din 24 Iunie 2023.

www.partidulverde.ro

https://www.facebook.com/Partidul.Verde

06.12.2023