Comunicat de presă – Congresul Partidului Verde (Verzii) din 24.06.2023

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Comunicat de presă – Congresul Partidului Verde (Verzii) din 24.06.2023

La Congresul Național al Partidului Verde (#Verzii), care a avut loc în 24 iunie 2023, la București, au fost aleși: copreședinți, Rodica Bărbuță și Bogdan Botea; președinte executiv, Matei Nicolaie; secretar general, Silviu Dumitru, care alături de vicepreședinții și secretarii executivi ai PVV vor continua construcția Verde în România.

Alături de președinții de onoare ai Partidului Verde (Verzii), Florin Călinescu și Liviu Mihaiu, verzii din România luptă pentru justiție socială, de mediu și pentru democrație participativă.

Am început o construcție verde sănătoasă a partidului care sa le ofere românilor, in anul electoral 2024, posibilitatea să aleagă oameni capabili și nu politicieni avizi de putere. 

În discursul său, copreședinta Partidului Verde Verzii, Rodica Bărbuță, a evidențiat importanța pe care o are în această perioadă ocrotirea naturii și a subliniat că noi, verzii din Europa, susținem adoptarea Legii Restaurării Naturii la nivel UE.

Bogdan Botea, copreședintele PVV, a reafirmat faptul că este nevoie de unitate verde și în România. Vrem ca la alegerile din 2024 românii să fie reprezentați în Parlamentul European, în administrațiile locale, în parlamentul României de către cei care cred în doctrina verde.

Silviu Dumitru, secretarul general al partidului, a arătat că Partidul Verde este deschis la colaborare cu partidele de orientare verde in vederea participării împreună la alegerile din 2024. Credem că la alegerile europarlamentare putem obține cel puțin doi europarlamentari. Vom începe discuțiile cu aceste partide și cu Nicu Ștefănuță pentru a forma o mișcare verde puternică în România.

Matei Nicolaie, președintele executiv al PVV, a transmis clar că România va trece pe verde, iar fiecare român va afla de proiectele noastre. Vom fi prezenți peste tot pentru a le oferi românilor șansa unei constructii verzi pentru țară.

Silvia Dumitrache, copreședinta Partidului Verde Diaspora, consideră că diaspora trebuie mai mult respectată, iar accesul,  reprezentarea femeilor în politică și drepturile românilor din străinătate nu trebuie îngrădite.

Președintele de onoare al PVV, Liviu Mihaiu, a prezentat în discursul său cât de necesar este pentru România un partid Verde puternic, un partid care să fie o voce în parlament sau în administrațiile locale pentru a apăra natura și oamenii.

Dan Trifu, președinte EcoCivica, invitat la Congres, a expus necesitatea luptei tuturor iubitorilor de verde pentru salvarea spațiilor verzi din orașe.

Nicoleta Bițu, activistă pentru apărea drepturilor omului, a comunicat celor prezenți la congres că este important să fim umani, să fim solidari cu cei din jurul nostru, să nu acceptăm incitarea la ură și discriminare și să fim uniți.