Apel al Partidului Verde -Verzii către Primul Ministru, Guvern și Parlament

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Apel al Partidului Verde -Verzii către Primul Ministru, Guvern și Parlament

După protestul spontan al transportatorilor, astăzi aveți în față protestul medicilor de familie și al medicilor specialiști. În curând veți fi confruntați și cu o grevă a profesorilor. Motivele le cunoaștem cu toții – proasta gestionare a economiei în 2023, măsurile antieconomice pe care le-a luat guvernul condus de Dl. Ciolacu și nerespectarea promisiunilor anterioare.

Toate aceste nemulțumiri ale populației care au culminat cu aceste proteste și greve, demonstrează fără tăgadă că Guvernul, actuala clasa politica din parlament, în special partidele PSD și PNL, nu sunt în stare să gestioneze statul și să conceapă o legislație în interesul romanilor, fiind pricepuți doar în a-și asigura salarii și pensii cat mai mari, protecția specialilor, a relațiilor și cunoștințelor cu funcții susținute de la buget, asigurarea de subvenții cat mai generoase pentru partidele din parlament pentru a putea „cumpăra” mass-media, acoperirea și incurajarea indirecta a corupției la toate nivelurile. 

Stimați guvernanți și parlamentari, românilor le-a ajuns cuțitul la os și singura soluție este să iasă cu toții în stradă. Dacă nu veți acționa acum, vă puteți trezi în curând cu o replică a revoluției din decembrie 1989 și cu o condamnare pentru subminarea economiei naționale.

Domnule Marcel Ciolacu,

Facem apel la dumneavoastră să ieșiți și să recunoașteți în mod public că nu ați știut să conduceți guvernul în așa fel încât să nu loviți în toate categoriile sociale, în afara ”specialilor” pe care vă bazați ca să vă voteze și în acest an. Asumați-vă public responsabilitatea și faceți loc unor oameni mai pricepuți ca dumneavoastră.

Și mai promiteți, tot public, alături de toți miniștri din guvern că:

  1. Nu veți pleca de la masa negocierilor cu protestatarii, cei de astăzi și cei care vor mai urma cu siguranță, fără să încercați cu adevărat să găsiți cele mai bune soluții la revendicările lor, dar și pentru întreaga economie și populație a României.
  2. vă veți așeza din nou la masa de lucru pentru a regândi acel proiect de buget prost croit și că, împreună cu toate partidele parlamentare, veți găsi soluțiile cele mai bune pentru a proteja economia României și interesele românilor care muncesc de ingerințele corporațiilor care fac ce vor în România.

De exemplu, dacă nu ați făcut-o până acum:

E momentul să puneți piciorul în prag firmelor de asigurări care au stabilit pentru România prime de asigurări RCA duble față de toate celelalte țări. Votați o Ordonanță de urgență pentru limitarea acestora. 

Nu mai permiteți să existe monopoluri străine care pun presiune pe prețuri.

Nu mai permiteți vânzarea sau acapararea pământului agricol sau a suprafețelor de pădure în defavoarea proprietarilor de drept, prin restituiri ilegale de proprietate.

Nu mai omorâți economia tradițională și turismul bazat pe acest gen de economie.

Noi, Verzii, facem apel și la prefecți, poliție, jandarmerie și alte forțele de ordine să nu folosească măsuri extreme împotriva protestatarilor. Nu recurgeți la arestări, dosare penale, ridicări de permise auto sau măsuri represive ca cele din 10 August.

Deja contextul geopolitic al zonei este sensibil din cauza războiului de la graniță.

Singura soluție este o negociere corectă, făcută cu dorința de a rezolva toate problemele pe care tot actualul guvern le-a creat.

#Responsabilitate #Echitate #Verzii