AER poluat, pericol de intoxicare!

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. AER poluat, pericol de intoxicare!

COMUNICAT

București, 9 Decembrie 2023

Conducerea Partidului Verde – Verzii, reprezentată de cei doi co-președinții, Rodica Bărbuță și Bogdan Botea, aleși în mod legal la Congresul Extraordinar al PVV din 24 Iunie 2023, comunică următoarele:

În data de 09.12.2023, la București, a avut loc un eveniment menit să inducă în eroare atât opinia publică cât și pe membrii și susținătorii Partidului Verde – Verzii și ai Partidului Ecologist Român.
Sub conducerea numiților Marius Lazăr și Lavinia Cosma, foști co-președinți ai PVV, care au fost demiși din funcții și excluși din partid încă din luna iunie, a avut loc astăzi un așa-zis Congres extraordinar al Partidului Verde în cadrul căruia s-a semnat de către cei doi și de către reprezentanții Partidului Ecologist Român un protocol pentru formarea alianței dintre PER cu Partidul Verde, alianță intitulată AER pentru România.

Atragem atenția opiniei publice asupra următoarelor elemente care arată că evenimentul de astăzi constituie o ilegalitate:
– cele două persoane mai sus menționate Marius Lazăr și Lavinia Cosma nu mai au calitatea de membri ai Partidului Verde și, cu atât mai puțin nu au calitatea și dreptul să decidă și să semneze acte în numele Partidului Verde-Verzii.
– Evenimentul de astăzi nu a fost un congres al Partidului Verde-Verzii, întrucât la eveniment nu au participat președinții de organizații și delegații cu drept de vot din cele 22 de filiale ale PVV, prin urmare, nu se putea vota o alianță între cele două partide, așa cum a afirmat în discurs Dl. Marius Lazăr.

Marius Lazăr și Lavinia Cosma, în numele Partidului Verde-Verzii, de capul lor, semnează un asa-zis acord politic intitulat alianță cu PER, fără nici un fel de consultare cu Biroul Permanent Național și președinții de organizații, profitând de lentoarea justiției, care nu a făcut încă modificările privind conducerea actuală a PVV în Registrul Partidelor, respectiv Rodica Barbuță si Bogdan Botea ca și copreședinți.

O asemenea improvizație strâmbă nu va rezista la confruntarea cu legea, pentru că autointitulatul și demisul fost președinte, Marius Lazăr nu înțelege nici acum că, nerespectarea statutului unui partid înseamnă nerespectarea legii, iar nerespectarea legii înseamnă nerespectarea statului de drept, un lucru incompatibil cu un partid democrat. De fapt dl. Lazăr a avut ce învăța de la PSD-iștii Ion Iliescu și Adrian Severin, doar ca șmecheriile valabile în anii 90 în politică s-au terminat.

Ne exprimăm regretul că, prin intermediul celor două persoane excluse din PVV și al celor câțiva membri ai PVV prezenți, colegii din PER, care probabil că au fost induși în eroare, au fost făcuți părtași la o ilegalitate.

Într-un comunicat anterior, conducerea Partidului Verde și-a exprimat disponibilitatea și dorința de a încheia alianțe politice cu partidele și mișcările progresiste care susțin politicile verzi, inclusiv cu Partidul Ecologist Român, dar abia la începutul anului viitor.

Ne exprimăm totodată speranța că acest eveniment înșelător nu va strica o viitoare colaborare benefică cu reprezentanții legali ai PER.

Rodica Bărbuță Bogdan Botea
Co-președinte al PVV Co-președinte al PVV

Silviu Dumitru
Secretar general