Consiliul Național a Partidului Verde, statutar constituit, a votat cu majoritate de voturi demiterea celor doi co-președinți – Cosma Lavinia și Lazăr Marius-Iosip si convocarea Congresului Național in data de 24 iunie 2023

  1. Acasă
  2. Comunicate
  3. Consiliul Național a Partidului Verde, statutar constituit, a votat cu majoritate de voturi demiterea celor doi co-președinți – Cosma Lavinia și Lazăr Marius-Iosip si convocarea Congresului Național in data de 24 iunie 2023

COMUNICAT
În data de 20 Mai a.c. a avut loc o Consiliul Național al Partidului Verde, statutar constituită, în care s-a votat cu majoritate de voturi demiterea celor doi co-președinți – Cosma Lavinia și Lazăr Marius-Iosip. Motivele acestei decizii au fost o serie de decizii nestatutare ale celor doi, precum și atitudini și comportamente care nu au fost conforme cu principiile verzi și cu normele de etică ale Partidului Verde, lucruri care au perturbat grav funcționarea internă a partidului.
În aceeași Conferință Națională s-a decis, cu majoritate de voturi și organizarea unui Congres Național extraordinar, în data de 24 Iunie 2023, unde delegații organizațiilor PV din întreaga țară vor alege noile organe de conducere ale Partidului Verde.
În ședința din 22 Mai a Biroului Permanent Național s-a stabilit și Regulamentul de organizare al acestui congres.
De asemenea, întrucât comportamentele ne-conforme ale celor doi ex-co-președinți au continuat și s-au agravat, membrii BPN au decis, cu majoritate de voturi, excluderea din Partidul Verde a Laviniei Cosma și a lui Lazăr Marius-Iosip.
Noi, Verzii din România, vom milita permanent pentru ca activitatea membrilor noștri să respecte cele mai înalte standarde de moralitate, etică și corectitudine, precum și principiile pe baza cărora funcționează toate partidele membre ale Verzilor Europeni.

Biroul Permanent Național al Partidului Verde