10 pași pentru o Românie verde

  1. Acasă
  2. Evenimente
  3. 10 pași pentru o Românie verde

Vineri, 26 ianuarie, reprezentanții Partidului Verde – Verzii, în frunte cu cei doi co-președinți, dna Rodica Bărbuță și dl. Bogdan Botea, cu președintele executiv dl. Matei Nicolaie, cu secretarul general dl. Silviu Dumitru, cu vicepreședintele pentru zona de Nord-Vest, dl. Daniel Ciobănică și președinți de filiale din București, Sibiu și Călărași, au participat la Sibiu la evenimentul organizat de europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al verzilor europeni (EGP), pentru lansarea campaniei proprii, în calitate de candidat independent pentru alegerile europarlamentare.

La acest eveniment, intitulat ”Gen, egalitate! 10 pași pentru o Românie verde”, domnul Nicu Ștefănuță, împreună cu invitații de onoare, dl. Thomas Waitz, copreședinte al EGP și dna Alexandra Geese, vicepreședinte EGP, alături de activiști de mediu, creatori de conținut social media și experți în psihoterapie, au abordat teme importante cum sunt:

– Drepturi pentru tineri – Transport public gratuit și acces egal la locuințe

– Orașe verzi și sustenabile: un pom/ om și mobilitate urbană

– Sănătatea mintală e tot sănătate: acces liber și gratuit la terapie.

Evenimentul interactiv s-a desfășurat în fața unui public numeros, format în majoritate din tineri, reprezentanți ai ONG-urilor, profesori universitari și activiști sociali din Sibiu, Cluj, Râmnicu Vâlcea și alte orașe.

Pe parcursul evenimentului, reprezentanții Partidului Verde au avut ocazia să discute atât cu candidatul Nicu Ștefănuță, cu cei doi invitați de onoare din partea EGP, cât și cu reprezentanți ai Partidului Acum și activiști civici, pentru a pune bazele unor colaborări viitoare.

Evenimentul a constituit încă unul din pașii făcuți de Partidul Verde în construirea unei coaliții a partidelor și organizațiilor civice pentru susținerea unor candidați ”verzi” în alegerile europarlamentare și parlamentare din acest an.

#Verzii
#EuropeanGreens
#UnitiPrinVerde