În Luna Pădurii Verzii se implică în plantări de arbori

  1. Acasă
  2. Toate
  3. În Luna Pădurii Verzii se implică în plantări de arbori

“Sărbătoarea sădirii arborelui”, așa a început în România, să fie organizată încă din 1902, LUNA PĂDURII.

Luna Pădurii se desfășoară în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie la nivel național și, în afară de rolul principal, acela de a planta cât mai mulți copaci, are și un rol de conștientizare a importanței pe care o are pădurea în viața noastră de zi cu zi.

În această perioadă noi, Verzii, vom avea mai multe acțiuni de plantare și de prezentare a beneficiilor pe care le are implicarea tuturor în protejarea pădurilor. Și vă așteaptăm alături de noi la aceste acțiuni de plantare🌱.

Să nu uităm că pădurea🌳 este cea care absoarbe dioxidul de carbon și oferă în schimb oxigenul atât de necesar vieții, reține apa în sol, având rol principal în reducerea riscului de inundații, stabilizează solurile și oferă adăpost și hrană unei multitudini de specii de plante, insecte, păsări și animale importante pentru ciclul de refacere a vieții și echilibrarea climei. Iar atunci când este gestionată sustenabil oferă lemnul și alte resurse pentru nevoile oamenilor.

În sondajul INSCOP Research, comandat de către Partidul Verde – Verzii, 42.3% dintre români consideră că schimbările climatice sunt legate de exploatarea dezechilibrată a pădurilor, iar acest lucru trebuie să ne facă să înțelegem că pădurile pe care le mai avem trebuie și mai mult protejate.

Fii și tu un om implicat pentru un viitor Verde.